18 Rijen bieten zonder overlap (video)

Loonbedrijf Westra uit Franeker heeft de nieuwe Accord Monopill SE bietenzaaimachine net op tijd bedrijfsklaar. Midden deze week werden de eerste bieten gezaaid: 18 rijen tegelijk en dankzij sectieafsluiting zonder overlap.

18+Rijen+bieten+zonder+overlap+%28video%29
© Nieuwe Oogst

De precisiezaaimachine is voorzien van gps-aansturing, waardoor de afzonderlijke elementen automatische hun werk doen op de kopakkers en bij het geren. Minder overlap is vooral voor brede zaaimachines belangrijk.

Jan Hibma, bedrijfsleider van loonbedrijf Westra: 'We hopen dit jaar zo’n 250 hectare met de nieuwe machine te zaaien. Bij een capaciteit van gemiddeld 3 hectare per uur moet een areaal van 30 hectare op een dag mogelijk zijn'.

Overname de Bjirmen

De aanschaf van de nieuwe zaaimachine is een rechtstreeks gevolg van de overname van de loonwerkactiviteiten van coöperatie de Bjirmen in Oosterbierum.

'Bij de overname hebben we geïnventariseerd welke machines er zijn, wat we moeten vervangen en wat we tekort komen. Een aantal trekkers en machines zijn toen ingeruild', legt eigenaar Mathijs Westra uit.

http://www.youtube.com/embed/aPGjJsz4Z0o

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer