Maatschap+Post+Drents+ondernemer+2011
© jan anninga

Maatschap Post Drents ondernemer 2011

Maatschap Frank en Ilona Post in Nieuweroord is vanmiddag in Emmen uitgeroepen tot Drents agrarisch ondernemer van 2011. Ze kregen van gedeputeerde Rein Munniksma een herinneringsschaal en een cheque van € 1000.

Volgens de jury onderscheidt de maatschap, een melkveehouderij met 125 koeien en 42 hectare grasland, zich als voorbeeldbedrijf. Dat komt door haar eigenwijze en transparante bedrijfsvoering met ondernemers die midden in de maatschappij staan. 'Voor dit bedrijf is kostprijs belangrijker dan schaalvergroting', vatte Munniksma de bedrijfsstrategie samen.

Door het intensieve karakter van hun bedrijf steken veehouders Frank en Ilona Post veel energie in samenwerking. Zo zijn er vaste afspraken met een akkerbouwer die maïs levert en mest afneemt. Circa 1000 ton maïs wordt geleverd in ruil voor 1880 kuub drijfmest. Ook ruilen ze grond.

Succes

De veehouders kregen de prijs tijdens de Dag van LTO Noord Drenthe bij voetbalclub FC Emmen. In zijn dankwoord zei Frank Post dat succes nooit alleen kan worden bereikt, maar altijd in samenwerking met anderen.

Bekijk meer over: