LTO: beperkt ondernemersfonds kan

LTO Noord legt zich niet neer bij de belastingaanslagen voor agrariërs ten behoeve van lokale ondernemersfondsen. De organisatie komt binnenkort met voorstellen waardoor onderscheid mogelijk wordt in de fondsenwerving.

Onder meer Leeuwarden, Leek, Meppel, het Bildt en Assen halen nu nog jaarlijks tienduizenden euro's op bij boeren en tuinders voor activiteiten die vrijwel alleen winkeliers ten goede komen.

Het gaat dan bijvoorbeeld om de kosten te dekken van de Sinterklaasintocht, bebording op bedrijventerreinen en het ophangen van kerstversiering.

Gemeentelijke heffing

Boeren en tuinders hebben daar als onderneming niets aan, maar betalen hier via de gemeentelijke heffing wel aan mee. Vanuit de plaatselijke LTO-afdelingen wordt al langere tijd geprotesteerd tegen de te algemene opzet van de regeling.

Gemeenten lijken echter vooralsnog niet van zins de regeling aan te passen.

Oplossing

Toch hoeft de oplossing volgens LTO Noord niet zo ingewikkeld te zijn. De categoriën die gemeenten hanteren bij de waardebepaling van onroerend goed kunnen ook worden gebruikt om aan te geven welk type bedrijfsgebouw wordt uitgezonderd van de heffing voor het ondernemersfonds.

LTO Noord zet nu een jurist aan het werk om een sluitende uitzonderingsregeling op te stellen voor opname in de gemeentelijke verordening.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer