LTO Flevoland: gezond verstand zegeviert

‘Het gezonde verstand heeft gezegevierd', vindt Leonard den Hartog, voorzitter van LTO Noord-afdeling Zuidelijk Flevoland. Hij reageert daarmee op de vernietiging van het inpassingsplan Oostvaarderswold door de Raad van State.

Het plan is afgeschoten op het ontbreken van een financiële onderbouwing. 'Over alle andere argumenten die door de boeren en LTO zijn aangedragen vormde de Raad van State geen oordeel', zegt Den Hartog.

Hij gaat er vanuit dat van alle boeren in het gebied die hun bedrijf willen ontwikkelen, de bouwvergunning weer in behandeling wordt genomen.

Claim

De provincie wilde per april aan de slag op een aantal gronden in het gebied, daar was een claim opgelegd. 'Ik ga er vanuit dat daar dit seizoen mooie producten op worden verbouwd', zegt Den Hartog.

Over de gronden die al zijn aangekocht, zegt Den Hartog: 'Bied het als eerste aan de oud-eigenaren aan. Gebruik gronden die daarna overblijven voor gebiedsontwikkeling, bijvoorbeeld voor het versterken van bestaande bedrijven'.

Een derde optie is volgens Den Hartog dat de grond ter beschikking komt voor bedrijven die elders weg moeten, bijvoorbeeld voor Ruimte voor de rivier.

Provinciebestuurder

Verantwoordelijk provinciebestuurder Marc Witteman twitterde direct na de uitspraak van de Raad van State: 'Inpassingsplan #oostvaarderswold vernietigd door de Raad van State. Ik ben even sprakeloos.... #teleurstelling #onbegrip #yam''.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer