PvdD: diervriendelijke muizenjacht Kamer

Geen vallen, maar een diervriendelijker alternatief om de muizenoverlast in het Kamergebouw te lijf te gaan. Dat vraagt de PvdD in een brief aan het Presidium van de Tweede kamer.

De muizenoverlast werd na het Kerstreces vastgesteld. De beheerder van het gebouw plaatste overal muizenvallen. Driemaal daags worden deze gecheckt en dode muizen afgevoerd.

De PvdD verving de dodelijke vallen uit het door hen gebruikte deel van het Kamergebouw door inloopvallen. Daarin worden muizen levend gevangen en elders uitgezet. Dat gebeurt volgens de partij op een plaats waar de dieren kunnen overleven zonder overlast te veroorzaken.

Preventie

In de brief aan het Presidium wijst de PvdD erop dat er meer aan preventie-maatregelen in het Kamergebouw mogelijk zijn. Te denken valt aan er voor te zorgen dat er geen etensresten achterblijven op de fractiekamers. Maar ook door adequate afdichting van gaten en kieren aan te brengen.

'Dit jaarlijks terugkerende probleem wordt in belangrijke mate veroorzaakt door de gebruikers van het Kamergebouw. Op onze fractie is de overlast zeer beperkt. Wij zorgen ervoor dat er geen eten op de fractiekamers achterblijft en dat de kamers netjes blijven', verzekert Xandra van den Bleek, ambtelijk secretaris van de partij.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer