Steun voor duurzame eend, kalf en lam

Het Convenant Marktontwikkeling Verduurzaming Dierlijke Producten (MVDP) ondersteunt 3 projecten om kalfsvlees, eend en lamsvlees te verduurzamen.

Kalfsvleesproducent Vitelco heeft met de Dierenbescherming overeenstemming bereikt over het Beter Leven kenmerk voor kalfsvlees. Het bedrijf onderzoekt de mogelijkheden om dit Europees te vermarkten.

Daarnaast start Vitelco BV begin volgend jaar met een promotiecampagne voor het merk VITELoké met het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming.

Duck to Farm (eend) onderzoekt een concept waarbij eenden in open drinkwater kunnen badderen zonder dat dit ten koste gaat van de gezondheid van het dier.

Schapen

Vakgroep Schapenhouderij van LTO Nederland ontwikkelt een kwaliteitsborgingsysteem voor de gehele keten. Ook stelt zij normen op voor een diervriendelijker schapenhouderij.

‘Steeds meer diergroepen slaan in op de weg van diervriendelijker produceren en daar zijn wij blij mee’, zegt ketenmanager Maurits Steverink. ‘Consumenten kunnen daardoor steeds beter een keuze maken voor ‘diervriendelijker’ voedsel.’

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer