Verhagen: onrust krijgt vat op economie

'De onrust over Europa krijgt vat op de Nederlandse economie', waarschuwt EL&I-minister Maxime Verhagen. Hij reageert daarmee op de gisteren gepresenteerde CBS-cijfers over het derde kwartaal. Een krimp van 0,3%.

'Het vertrouwen van ondernemers en consumenten heeft een fikse deuk gekregen,' zegt de bewindsman. 'Dat zullen we de komende tijd gaan voelen. De seinen voor de economie staan op oranje.'

De afzwakking van groei in het derde kwartaal is vooral te wijten aan terugvallende uitgaven van consumenten en de overheid. De groei van de export - traditioneel de motor van de Nederlandse economie - en de investeringen van bedrijven namen licht toe in het derde kwartaal.

Extra alert

Het kabinet blijft de economische ontwikkelingen de komende tijd nauwlettend volgen. 'We zijn extra alert op de gezondheid van de bedrijven. Zij zijn de motor van de economie', stelt Verhagen.

'We kijken niet alleen naar de cijfers, maar overleggen ook vaak met ondernemers. Dan kunnen we ingrijpen zodra dat nodig is', geeft de bewindman aan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer