Akkoord over Nieuw Amstel Oost

Nieuw Amstel Oost kan doorgroeien naar een 'duurzame glastuinbouwlocatie' van 200 hectare. Dat heeft het college van gemeente Nieuwkoop besloten. Alleen de gemeenteraad moet nog akkoord gaan.

Tuinders die vanuit de transformatiegebieden of de Noordse Buurt een doorstart willen maken of hun bedrijf vergroten, kunnen terecht in Nieuw Amstel Oost, meldt het Nieuwkoopse college.

Over het glas in Nieuw Amstel Oost wordt al lang gesproken. De kogel lijkt nu definitief door de kerk. Daarbij heeft het gemeentebestuur het advies meegenomen van het Ondernemerscollectief van tuinders.

Richting

Alleen de ontwikkelingrichting is gewijzigd. De kassen van Nieuw Amstel Oost worden van noord-oost naar zuid-oost aangelegd. Het Ondernemerscollectief stelde een ontwikkeling van oost naar west voor.

'Nadeel van deze fasering is dat er niet direct wordt aangesloten bij het bestaande glastuinbouwgebied Nieuw Amstel West', stelt het college. Juist bewoners hadden hierom gevraagd.

Duurzaam

Nieuw Amstel Oost moet uitgroeien tot een duurzaam glastuinbouwgebied van 200 hectare in 2040. Het gebied is met de Hoeksche Waard Noordrand door Zuid-Holland aangewezen als grootschalige glastuinbouwlocatie. De provincie wil het glasareaal opkrikken van 5200 naar 5800 hectare.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  9° / -3°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  50 %
 • Vrijdag
  9° / 3°
  20 %
Meer weer