Vaarwegen Kop van Overijssel gebaggerd

Kanaal Steenwijk-Beukerssluis, Blokzijl-Blauwe Hand, Cornelisgracht, Thijssengracht, Vaarsloot, Westersevaart, Brouwersgracht, Pinkesloot en Ettenlandsche Kanaal worden uitgebaggerd. De werkzaamheden starten medio november 2011.

De klus wordt in fases uitgevoerd en is naar verwachting eind 2012 afgerond, meldt provincie Overijssel. Er wordt rekening gehouden met het broed- en toeristenseizoen; tussen de maanden maart en september wordt niet gebaggerd.

De provincie organiseert samen met gemeente Steenwijkerland en Waterschap Reest en Wieden dinsdag 8 november 2011 een inloopbijeenkomst over de baggerwerkzaamheden. Die vindt plaats van 17 tot 20 uur in restaurant De Otterskooi, Dwarsgracht 54 in Giethoorn.

Baggerspecie

Er volgen nog meer inloopavonden. Die worden per deelstreek in de Kop van Overijssel georganiseerd. Aannemer J.P. Schilder Bagger-, Hei- en Grondwerken uit Ursem voert de baggerwerkzaamheden uit. Het gaat om het baggeren van ongeveer 600.000 kuub baggerspecie.

Waar mogelijk wordt de vrijgekomen bagger gebruikt voor bijvoorbeeld ophoging van land of oever-/dijkversterking. De eerste fase van de baggerwerkzaamheden is begin 2011 afgerond en betrof de vaarwegen Steenwijk-Ossenzijl, De Linde en Steenwijkerdiep.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer