Lagere contributie varkenshouders

Varkenshouders die lid zijn van LTO Noord betalen volgend jaar flink minder contributie. Dat maakte LTO Noord vandaag bekend.

Varkenshouders hebben volgens secretaris Henk Boelrijk van de vakgroep Varkenshouderij terecht geprotesteerd tegen de hoge contributie voor hun bedrijven ten opzichte van melkveehouders en de collega's bij ZLTO, LLTB en NVV.

'LTO Noord heeft oor en oog voor deze kritiek', schrijft Boelrijk. 'De bestuurlijke structuur wordt aangepast en doorberekening van kosten vindt evenwichtiger plaats.'

Door meer te gaan samenwerken binnen LTO en met de NVV kan de vakgroep in de toekomst nog efficiënter werken en besparen op dubbele kosten, meent hij.

Samenwerking

'Twee belangenorganisaties voor een krimpende varkenshouderij moeten we niet meer willen. Bij een samenwerking zoals we die nu hebben, heeft dat geen toegevoegde waarde', aldus Boelrijk.

'Er zijn andere wegen om elkaar scherp te houden. Besturen en leden zullen snel stappen moeten zetten naar een organisatiestructuur. Eenheid en kwaliteit daar moeten we voor gaan. Als we dat bereiken kan de contributie verder omlaag.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer