Roel Veerkamp hoogleraar WUR

Wageningen University heeft dr.ir. Roel Veerkamp per 1 oktober benoemd tot buitengewoon hoogleraar Numerieke genetica en genomica.

Deze nieuwe leerstoel is onderdeel van het departement Dierwetenschappen. Roel Veerkamp is zowel nationaal als internationaal een erkend wetenschapper op het gebied van numerieke methoden toegepast in veehouderijsystemen.

Het vakgebied Numerieke genetica & genomica ontwikkelt methoden en modellen die de gemeten variatie op DNA-niveau verbindt aan de variatie in uiterlijke kenmerken van dieren in veehouderijsystemen.

Deze methoden en modellen stellen onderzoekers in staat om variatie tussen dieren beter te begrijpen en deze kennis in precisieveredeling te benutten ten behoeve van veehouderijsystemen in de 21ste eeuw.

Doelstelling

Veerkamp wil zich binnen zijn leeropdracht met name richten op de ontwikkeling van numerieke methoden die ons in staat stellen om DNA-informatie te gebruiken in de dierverdeling om in de toekomst wereldwijd meer voedsel te produceren en tegelijkertijd diergezondheid te verbeteren, het milieu minder te belasten en minder veevoer te gebruiken.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer