Green Deal Meerlanden en PrimAviera

Afval- en milieudienst De Meerlanden en Stallingsbedrijf Glastuinbouw Nederland (SGN) hebben met EL&I-minister Maxime Verhagen een Green Deal gesloten voor de levering van groene warmte uit compostering en CO2 uit biogas aan glastuinders.

De Meerlanden bouwt een nieuwe verwerkingsinstallatie in Rijsenhout. Vanaf komende winter produceert deze installatie warmte, water, CO2, compost en groen gas uit groente- , fruit- en tuinafval GFT).

De glastuinbouw vraagt vooral in de winter warmte, terwijl er ’s zomers juist meer GFT-afval beschikbaar is. Daarom wil De Meerlanden met SGN onderzoeken of warmteopslag in de bodem mogelijk is.

Groene CO2

De Green Deal helpt dit onderzoek, onder meer door procedures in wet- en regelgeving te versoepelen. Verder helpt het ministerie om de toepassing van groene CO2 mogelijk te maken in de glastuinbouw.

De toepassingen dragen bij aan de kas als energiebron, waarin Productschap Tuinbouw, LTO Noord Glaskracht en het ministerie van EL&I samenwerken aan een klimaatneutrale glastuinbouw.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer