Miljoenen euro’s schade door brand

Op glastuinbouwbedrijven wordt elk jaar voor miljoenen euro’s schade geleden door brand. Belangrijkste oorzaak is ondeugdelijke elektra.

Miljoenen+euro%E2%80%99s+schade+door+brand
© Nieuwe Oogst

Willem Snoeker van Interpolis vertelt dat de verzekeraar van het totale schadebedrag aan glastuinders gemiddeld 35% uitkeert vanwege brandschade. Op jaarbasis gaat het volgens de sectormanager glastuinbouw om ruim 250 schadegevallen.

Belangrijkste oorzaak van brand op glastuinbouwbedrijven zijn problemen met de elektra. Meestal gaat het om kortsluiting dat ontstaat door overbelasting of achterstallig onderhoud.

Elektra-inspectie

Om de bewustwording te verbeteren en meer focus te leggen op preventie ontwikkelde Interpolis in samenwerking met installatiebedrijven een protocol voor een www.ltocommerce.nl/aeiElektra-inspectie. 'Tuinders blijven dan beter op de hoogte van de conditie van hun installatie en kunnen maatregelen nemen als dat nodig is', verklaart Snoeker.

In het kader van brandpreventie noemt Snoeker de verplichting van het gebruik van brandvertragende schermdoeken een goede ontwikkeling. Schermdoeken zijn volgens de sectormanager een belangrijke verspreidingsbron van brand in kassen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer