Winstdaling Bayer houdt ook dit jaar aan

Chemieconcern Bayer verwacht opnieuw een jaar met dalende winsten. Reden hiervoor is dat het Duitse bedrijf kampt met lage prijzen voor landbouwproducten en nieuwe concurrentie. Toch wil topman Bill Anderson voorlopig niet tornen aan de drieledige structuur van het bedrijf, dat zich richt op farmaceutische producten, landbouw- en consumentengezondheidsproducten.

Winstdaling+Bayer+houdt+ook+dit+jaar+aan
© Bayer

Bayer verwacht dat de kernwinst per aandeel, een belangrijke winstgraadmeter van het bedrijf, dit jaar beduidend lager uitkomt dan vorig jaar. Eerder gingen er stemmen op dat het misschien beter zou zijn als Bayer zich zou opsplitsen. 'Ons antwoord is 'nu niet'', zegt de vorig jaar aangetreden Anderson in een verklaring. Toch sluit hij een splitsing in de toekomst niet uit. 'Dit mag niet worden opgevat als nooit', voegt hij namelijk toe aan zijn eerste reactie.

Bayer kampt onder andere met een reeks rechtszaken van mensen die zeggen kanker te hebben gekregen door onkruidverdelgingsmiddel Roundup. Dat middel, met het omstreden bestanddeel glyfosaat, kreeg Bayer in handen na de overname van Monsanto. Onder Anderson wordt wel gewerkt om de ontwikkeling van geneesmiddelen te versterken, de kosten terug te dringen en besluitvormingsprocessen te versnellen.

Recent kondigde het concern al aan veel managementlagen binnen het bedrijf op te heffen. Maar het is nog niet bekend hoeveel banen er in totaal verdwijnen. Eind 2022 had Bayer meer dan 100.000 mensen in dienst. Het bedrijf is actief in meer dan tachtig landen, waaronder Nederland. Hier werken ruim 1.000 mensen op verschillende locaties.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 9°
    20 %
  • Donderdag
    18° / 6°
    10 %
Meer weer