'Rust en bezinning'

Zo zou je voor mij persoonlijk de tijd rond kerst en oud en nieuw wel kunnen noemen. Een aantal weken krijgen mail en telefoon weinig aandacht van ondergetekende. Wat ook niet moeilijk is, want er komen niet veel lastige vragen binnen. Ik heb me kunnen richten op het oud- en-nieuwfeest dat we hier in het dorp ieder jaar organiseren in de vorm van een Top 2000-feest. Daarna heb ik op mijn gemak de elektra aangelegd in ons nieuwe tuinhuisje.

%27Rust+en+bezinning%27
© LTO Nederland

Na het afgelopen jaar had ik de rust ook wel nodig, merkte ik. Een vaste medewerker is langdurig ziek, wat we probeerden op te vangen met uitzendkrachten en vakantiehulpen. En ja, dat helpt zeker, maar steeds weer iemand inwerken en zelf ook een deel van de gemiste uren bijwerken ga je toch voelen. Daarbij hebben we in het afgelopen jaar onze stal wat groter gemaakt. Ook was er nog iets met een landbouwakkoord dat flink extra tijd heeft gevraagd. Terugkijkend toch een pittig jaar.

Over dat landbouwakkoord: achteraf was het niet vreemd geweest als er links of rechts een LTO-bestuurder of -medewerker overwerkt zou zijn afgehaakt. Ik ben blij dat we dit niet hebben laten gebeuren. Al moet ik wel zeggen dat er een paar collega-vakgroepvoorzitters niet hebben gekozen voor een nieuwe termijn als bestuurder. De drukte rond het landbouwakkoord heeft daar soms een rol in gespeeld.

Zelf ben ik nog niet zover. Er zitten nog wat flinke uitdagingen aan te komen. Dat Gerard Heerink mijn rol als voorzitter van Platform Melkgeitenhouderij heeft overgenomen, helpt me om me nog een paar jaar helemaal op het werk voor LTO te kunnen richten. Ja, ik heb er zin in om dat tot een goed einde te brengen. Al heb ik wel gemerkt dat niets het afgelopen jaar zoveel voldoening heeft gegeven als een lampje dat gaat branden, nadat je op een knopje drukt.

Steeds weer iemand inwerken en zelf ook een deel van de gemiste uren bijwerken ga je toch voelen

Jos Tolboom, voorzitter LTO-vakgroep Geitenhouderij

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 3°
  60 %
 • Zondag
  9° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
Meer weer