Garantieprijs FrieslandCampina daalt 25 cent

De garantieprijs voor boerderijmelk van zuivelconcern FrieslandCampina daalt in oktober met 25 cent ten opzichte van september en komt daarmee op 41 euro per 100 kilo uit. Bij de biologische melkprijs is sprake van een daling met 50 cent naar 53,75 euro per 100 kilo.

Garantieprijs+FrieslandCampina+daalt+25+cent
© Job Hiddink

De daling bij gangbare melk is inclusief een kleine positieve correctie over de afgelopen periode. De coöperatie verwacht dat de referentiebedrijven hun boerderijmelkprijzen iets verlagen vanwege een aanhoudend achterblijvende marktvraag. De gemiddelde garantieprijs voor boerderijmelk in 2023 tot en met oktober bedraagt 46,65 euro per 100 kilo melk.

De FrieslandCampina-garantieprijs voor boerderijmelk wordt uitbetaald in de melkcomponenten eiwit en vet in een vaste verhouding van 6 staat tot 4. Deze maand is de eiwitwaarde 626,27 euro en de vetwaarde 417,52 euro per 100 kilo boerderijmelk.

De garantieprijs wordt gepubliceerd per 100 kilo melk, bij 3,58 procent eiwit en 4,45 procent vet, exclusief btw. De bedragen gelden bij een gemiddelde levering van 925.000 kilo melk op jaarbasis.



De daling bij de garantieprijs voor biologische melk is inclusief een negatieve correctie over de afgelopen periode. De referentiebedrijven zullen naar verwachting hun prijzen voor biologische boerderijmelk iets verlagen. Ook hier vanwege de achterblijvende marktvraag.

De gemiddelde garantieprijs voor biologische boerderijmelk in 2023 tot en met oktober bedraagt 58,40 euro per 100 kilo melk. Deze maand is de eiwitwaarde 821,03 euro en de vetwaarde 547,35 euro per 100 kilo biologische boerderijmelk.

Bij biologische melk geldt dezelfde vet-eiwitverhouding als bij gangbare melk. Ook gelden dezelfde gehalten. Wel is hier een gemiddelde levering van 550.000 kilo melk op jaarbasis van toepassing.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer