Bollenteler mag vier middelen toch gebruiken

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft in een 'turbospoedappel' besloten dat bollenteeltbedrijf Joling op zijn lelieperceel in de buurt van het Drentse Dwingeloo alsnog vier gewasbeschermingsmiddelen mag gebruiken.

Bollenteler+mag+vier+middelen+toch+gebruiken
© Nieuwe Oogst

Het gerechtshof deed vandaag uitspraak in een kort geding dat diende na een hoger beroep dat was aangetekend door het Drentse bollenteeltbedrijf. De voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland in Assen bepaalde een maand geleden nog dat het bedrijf op de betreffende locatie geen gewasbeschermingsmiddelen meer mocht gebruiken. Deze zaak was aangespannen door omwonenden.


De middelen waarop het verbod nu niet meer van toepassing is, zijn Rudis, Titus, Goltix en Olie H. Voor alle andere middelen die het bedrijf gebruikt, blijft het verbod in elk geval de rest van het jaar gelden. Vanwege de spoed in deze zaak en om de economische schade in de teelt te beperken, heeft de rechter vandaag alleen een uitspraak gedaan. Een motivering van de rechtbank volgt over twee weken.

In een reactie op de eigen website geeft maatschap Joling aan blij te zijn met de uitspraak. Op de website staat dat het uitgangspunt moet zijn dat alle door het Ctgb toegelaten gewasbeschermingsmiddelen moeten kunnen worden gebruikt. 'Voor dit seizoen is dit een passende oplossing om gewasschade zoveel mogelijk te beperken.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  18° / 12°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 13°
  60 %
 • Zondag
  19° / 12°
  75 %
Meer weer