FNV gaat niet akkoord met cao-eindbod glastuinbouw

Een ruime meerderheid van de FNV-leden die werken in de glastuinbouw gaat niet akkoord met het eindbod van de werkgevers.

FNV+gaat+niet+akkoord+met+cao%2Deindbod+glastuinbouw
© Vidiphoto

Volgens de vakbond zit er een flink gat tussen het eindbod van de werkgevers en de looneis van FNV. De vertegenwoordigers van de werkgevers bieden een loonstijging van 3 procent per 1 januari 2023 en 2 procent per 1 juli 2023. Bestuurder Linda Slagter van FNV Agrarisch Groen stelt dat de werknemers er met dit bod zeker 5 procent op achteruitgaan.

Slagter noemt de stap van de FNV-leden om hiermee niet akkoord te gaan dapper. Zij vindt ook dat de loyaliteit van de werknemers naar hun werkgevers te vaak op de proef wordt gesteld. 'Wij zijn hierin teleurgesteld en vragen de werkgevers met een beter bod te komen.'


Algemene prijscompensatie

FNV wil de stijging van de kosten voor levensonderhoud terugzien in de salarissen. Ook stelt de vakbond voor om algemene prijscompensatie op te nemen in de cao. Slagter zegt hierover dat FNV best begrijpt dat ook glastuinders het lastig hebben, maar zij ziet ook dat steeds meer werknemers niet meer weten hoe ze het financieel moeten bolwerken.

'Dit leidt tot ontevredenheid op de werkvloer en met het cao-eindbod van de werkgevers wordt het er niet beter op', aldus de vakbondsbestuurder. In de glastuinbouw zijn volgens FNV gemiddeld zo'n 35.000 werknemers actief. In het piekseizoen is dat aantal nog veel hoger.

Bekijk meer over:

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer