Bezem verbetert werking mestschuif flink

In de huidige discussie over een goede werking van emissiearme vloeren en mestschuiven toonde het Franse bedrijf Vermot op de veehouderijbeurs EuroTier in het Duitse Hannover mogelijk een goede oplossing met de Brush'Kit. Dit is een uit de kluiten gewassen bezem die aan de schuif wordt bevestigd en de vloer een flink stuk schoner maakt.

Bezem+verbetert+werking+mestschuif+flink
© John Lamers

Vermot is gestart als bedrijf dat sleuven of rillen in vloeren maakt om ze zo minder glad te maken. Dat kan in gewone dichte betonvloeren en roostervloeren.

'Bij het gebruik van een mestschuif op dichte betonvloeren al dan niet met sleuven of rillen erin wordt de vloer nooit goed schoon', zegt Lionel Vermot. 'Dat lukt vaak wel als er veel stro op de vloer ligt, maar zonder niet. Als de vloer niet goed schoon wordt, dan kan die nog steeds glad zijn. Bovendien is de natte vochtige laag die overblijft, slecht voor de klauwgezondheid en voor de emissies.'


Bezem aan de schuif

Daarom heeft de firma bezems ontwikkeld om te zorgen dat de vloeren veel beter schoon worden. Die techniek bestaat overigens al sinds 2016. In 2017 heeft het bedrijf er een prijs voor gewonnen.

De haren in de bezems zitten dicht op elkaar en zijn bijna een tweede schuif. De vloer wordt door de combinatie van de bezem en de schuif veel schoner.'De bezems werken het beste als de vloer vochtig is', zegt Vermot. 'In de zomer als de vloer droog is, kun je de bezems er beter af halen. Ze zitten daarom met bouten aan de schuif vastgemaakt.'

De bezems zijn op maat leverbaar.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  18° / 12°
  30 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer