Oppositie geïrriteerd over uitblijven perspectieven voor boeren

Net als zijn voorganger Henk Staghouwer moet landbouwminister Piet Adema met concrete voorstellen en regelingen komen waarmee boeren hun bedrijf toekomstbestendig kunnen maken. De linkse partijen en BBB vinden de hoofdlijnenbrief die de bewindsman heeft aangekondigd onvoldoende.

Oppositie+ge%C3%AFrriteerd+over+uitblijven+perspectieven+voor+boeren
© Dirk Hol

Tijdens een stikstofdebat in juni maakte de oppositie gehakt van de perspectievenbrief van Staghouwer. Omdat op advies van Johan Remkes minister Adema ervoor kiest om met de landbouw een akkoord te sluiten, meent hij dat een uitvoerige schets van de perspectieven voor boeren overbodig is.


'Door het Remkes-advies is de wereld veranderd, want er komt een landbouwakkoord', aldus Adema. De bewindsman komt binnenkort met een nieuwe brief die de transitielijnen zal schetsen die boeren kunnen volgen en de daarvoor beschikbare regelingen. Deze toezegging vinden GroenLinks, PvdA, SP, DENK, Volt en BBB niet goed genoeg. Zij willen dat de minister echt eerst met concrete voorstellen komt, zoals de Kamer eerder al van zijn voorganger eiste.


Geen denktank

'We zijn geen vrijblijvende denktank. Als de Kamer iets vraagt, is het de bedoeling dat de minister dat opvolgt', aldus een geïrriteerde Jesse Klaver (GroenLinks). Volgens Adema weten boeren en tuinders met het landbouwakkoord waar ze aan toe zijn. Dat moet begin 2023 gereed zijn. Klaver: 'Weer vier maanden vertraging.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer