Certis Belchim komt met nieuwe partner tegen phytophthora

Phytophthorabestrijding wordt er niet gemakkelijker op. De schimmel kan zich steeds sneller verspreiden, terwijl de opties voor telers om hun gewas te beschermen verder afnemen. Meer dan ooit is een effectief, robuust spuitschema van belang. Reboot van Certis Belchim past perfect in zo'n schema.

Certis+Belchim+komt+met+nieuwe+partner+tegen+phytophthora
Certis Belchim

Onder de juiste omstandigheden kan de phytophthoraschimmel zich binnen enkele dagen razendsnel uitbreiden en als er niet tijdig wordt ingegrepen, worden zowel bladeren, stengels als knollen geïnfecteerd. Bovendien zijn er nieuwe stammen gekomen die agressiever zijn dan we gewend waren. Deze stammen ontwikkelen zich sneller, aantastingen treden steeds vroeger in het seizoen op en de schimmel blijft langer actief.

De mogelijkheden voor telers om het gewas te beschermen tegen phytophthora nemen verder af, waardoor resistentie op de loer ligt. Er verdwijnen de laatste jaren steeds meer chemische gewasbeschermingsmiddelen. Dit komt doordat nieuwe wetenschappelijke inzichten hebben geleid tot strengere beoordelingscriteria voor werkzame stoffen. Daarnaast hebben de middelen die overblijven veelal minder toepassingen per teelt of per jaar.

Reboot

Meer dan ooit is een effectief, robuust spuitschema van belang. Dat vraagt om middelen die infecties kunnen voorkomen, beginnende aantastingen kunnen bestrijden en die passen in resistentiemanagement. Vorig jaar bracht Certis Belchim Reboot op de markt. Een nieuw middel met een goede werking tegen phytophthora dat heel goed in zo'n robuust spuitschema past. Reboot bevat twee werkzame stoffen, wat gunstig is voor resistentiemanagement.

'Door zijn unieke samenstelling en meervoudige werking is Reboot de ideale mengpartner voor gecombineerde bespuitingen na de snelle loofgroeifase, dus in het middelste deel van het spuitschema', zegt Fokke Smit, technisch adviseur bij Certis Belchim. 'Het werkt prima, verkleint de kans op resistentieontwikkeling en is goed te combineren met andere phytophthoramiddelen. Een andere pre is de nevenwerking op alternaria. Ik ben erg blij dat we telers met dit nieuwe middel kunnen ondersteunen in de strijd tegen phytophthora.'

Certis Belchim

Certis Belchim is specialist in de ontwikkeling, registratie, marketing en verkoop van biologische en chemische gewasbeschermingsmiddelen voor de land- en...

Lees verder »

Meer van Certis Belchim

Lees ook

Meer artikelen van Certis Belchim »

Artikelen over Certis Belchim