POC wil snel groeien in ledenaantal

Producentenorganisatie Consumptieaardappelen (POC) wil in 2025 een omvang bereiken die voldoende groot is om daadwerkelijk invloed op de markt te kunnen uitoefenen. Het gaat daarbij om het aantal telers en bijbehorend areaal.

POC+wil+snel+groeien+in+ledenaantal
© Twan Wiermans

Om snel meer leden te werven, komt het bestuur van de POC met het voorstel dat aardappeltelers, die zich in 2021 aanmelden, tot 2025 100 euro contributie per jaar moeten betalen. Wie in 2022 lid wordt, betaalt 200 euro per jaar. Dit voorstel is vorige week ingebracht tijdens de tweede algemene ledenvergadering van de POC en goedgekeurd door de leden.

Volgens het bestuur is deze stimulans nodig om aardappeltelers uit hun afwachtmodus te krijgen. Het bestuur meldt dat een sterke POC in het belang is van alle aardappeltelers. Een snelle groei zorgt ervoor dat de organisatie ook snel verder geprofessionaliseerd kan worden. Primaire doel van de POC is versterking van de positie van de aardappelteler in de aardappelmarkt en uiteindelijk verbetering van het rendement van de teelt.


Afstemming vraag en aanbod

Tijdens de ledenvergadering werd het belang van de vrije aardappelmarkt benadrukt. Dat geldt wat het bestuur betreft ook wel degelijk voor contracttelers, omdat contractprijzen meebewegen met de vrije markt. Verder is ingestemd met plannen om het uit de markt nemen van overschotten verder uit te werken. Maar ook met het voorstel om meer te doen aan areaalplanning voor een betere afstemming van vraag en aanbod.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer