BN'ers eisen investeringsstop 'vee-industrie'

Dierenbeschermingsorganisatie World Animal Protection roept samen met bekende Nederlanders (BN'ers) en diverse organisaties de Nederlandse financiële sector op te stoppen met investeren in de 'vee-industrie'.

BN%27ers+eisen+investeringsstop+%27vee%2Dindustrie%27
© Ruud Ploeg

Deze oproep verschijnt vandaag in het AD, Trouw en de Volkskrant. Daarnaast is de brief digitaal voor een breed publiek beschikbaar om te ondertekenen, als onderdeel van een nieuwe campagne van World Animal Protection.Onder meer Ruud Zanders (van Kipster), Loretta Schrijver, Guido Weijers, Tommy Wieringa, Jan Siebelink, Roos Vonk, Pieter Derks, Milouska Meulens en Lize Korpershoek ondertekenden de brief.


Dieronvriendelijke praktijken

Banken, verzekeraars en pensioenfondsen, zoals ING, Rabobank, ABP en Allianz, investeren en beleggen direct en indirect miljarden euro's in dieronvriendelijke praktijken, stellen de briefschrijvers. 'Niet alleen met dierenleed tot gevolg, maar ook met gevolgen voor ons klimaat, biodiversiteit en gezondheid. Vandaar de oproep: bescherm de dieren, bescherm de planeet.'

Naast World Animal Protection onderschreven zestien maatschappelijke organisaties de oproep, waaronder Caring Vets, Caring Farmers, Wakker Dier, Dierenbescherming en Foodwatch.


Verantwoord investeren

Die organisaties vragen de financiële sector om verantwoord te investeren, in een systeem dat diervriendelijk, meer plantaardig en duurzaam is. Zo moet er ruimte zijn voor natuurlijk gedrag, moet de productie en consumptie van dierlijke producten per 2040 zijn gehalveerd en moet er een overgang naar duurzame kringlooplandbouw komen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
Meer weer