Eerste PlanetProof-rodekool geoogst

De eerste PlanetProof-rodekool voor HAK werd deze week geoogst in Babyloniënbroek. Groenteteler Wim Straver is tevreden over de opbrengst. 'Het is een pracht product en voldoet helemaal aan onze verwachting.'

Straver is tevreden over het groeiseizoen. 'Als je ziet dat we ondanks de droge zomer toch een volwaardige kool kunnen krijgen op het goede gewicht, is het precies wat we willen.' Adri den Dekker van HAK is blij met het resultaat, omdat hij ziet dat de telers steeds enthousiaster worden. 'Temeer omdat wij de extra kosten vergoeden. Bij rodekool is dat 10 procent van de grondstofprijs.'

Dat doet HAK omdat certificering voor PlanetProof 36 bovenwettelijke eisen stelt. 'Het is wel een beetje een puzzel geweest om het allemaal te organiseren', geeft Straver aan. 'We waren bang voor insectendruk, maar die was dit jaar gelukkig minder. We hebben nu geen problemen, maar daar hebben we de nodige inspanningen voor geleverd.' Het nieuwe groeiseizoen is opnieuw spannend, erkent hij. 'We weten niet hoe het groeiseizoen dan verloopt, maar we maakten dit jaar een goede start.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 16°
  50 %
 • Maandag
  23° / 16°
  50 %
 • Dinsdag
  23° / 15°
  70 %
Meer weer