Een derde van de maistelers doet aan onderzaai

Van de maistelers past 36 procent komend jaar onderzaai van een vanggewas toe. 6 procent kiest voor het direct inzaaien met de mais en 30 procent past de onderzaai van gras of een ander vanggewas toe wanneer de mais op kniehoogte is.

Een+derde+van+de+maistelers+doet+aan+onderzaai
© Nieuwe Oogst

Dat komt naar voren uit een tussentijdse rapportage van de MaïsScan van onderzoeksbureau Geelen Consultancy. Verder zaait 38 procent van de melkveehouders, die dit seizoen mais teelt, na de oogst een vanggewas om daarmee te voldoen aan de eis voor gras en löss om voor 1 oktober een vanggewas te hebben gezaaid.

Verreweg de meeste veehouders die voor een vanggewas kiezen, kiest voor gras, zoals raaigras en rietzwenk. Volgens onderzoeker Jan Geelen is het opvallend dat Snelle Lente Rogge ook nog relatief vaak wordt genoemd. Veehouders mochten meerdere vanggewassen aanvinken.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 10°
  25 %
 • Zondag
  17° / 5°
  10 %
 • Maandag
  16° / 7°
  5 %
Meer weer