Grootste beurs met kleinste trekkers

De Landbouwminiaturen Club Nederland (LCN) hield 17 en 18 november in de Zwolse IJsselhallen de ruil- en verzamelbeurs Agritoy.

De beurs werd voor de dertigste gehouden en is in zijn soort inmiddels de grootste ter wereld en trok deze editie meer dan achtduizend liefhebbers. 'Zoals bij elke verzamelaarsbeurs geldt ook hier dat de echte verzamelaar een beetje gek moet zijn', geeft Freerk Postmus van de LCN aan.

'Het zijn vaak hoofdzakelijk mannen met een agrarische achtergrond die nu thuis geen ruimte hebben voor een echte trekker. Of uit nostalgie toch een bepaald model zoeken. En sommigen worden helemaal lyrisch als ze dan hier die trekker of dat specifieke werktuig weten te vinden.'

Beursmodel

Sinds 25 jaar is er bij elke beurs een uniek beursmodel te koop. Een verzamelobject waarvoor de echte liefhebber graag even in de rij staat. Dit jaar is het een Valtra S352 met maisschuif en aandrukrol. Het model is vanwege het zilveren jubileum zilverkleurig gespoten. En de chauffeur draagt een overal met daarop het logo van de LCN. De tweeduizend gelimiteerde exemplaren gingen tijdens het beursweekend als zoete broodjes over de toonbank.

Weer

 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  24° / 14°
  70 %
 • Maandag
  20° / 15°
  60 %
Meer weer