'We zitten niet meer vast aan één verzekeringsmaatschappij'

Een verzekeraar moet als partner naast je staan. Bij het jaarlijks nalopen van de polissen, maar zeker bij calamiteiten. ‘Bovengemiddelde kennis van ons bedrijf en de daarmee verbonden risico’s, is essentieel’, stelt melkveehouder Jeroen Nabben (41) uit het Limburgse plaatsje America. Dat was voor hem en zijn partner Marleen Hesen de reden om de overstap te maken naar LTO Verzekeringen.

%27We+zitten+niet+meer+vast+aan+%C3%A9%C3%A9n+verzekeringsmaatschappij%27
LTO Verzekeringen
© Guus Queisen

Jeroen Nabben en Marleen Hesen bestieren sinds 2012 melkveebedrijf Hoeve De Hei in het Noord-Limburgse plaatsje America. Het bedrijf zat eerder iets verderop in Sevenum, maar moest verplaatsen door uitbreiding van het kassengebied.

Twee DeLaval-robots melken de 100 koeien. De stal biedt ruimte voor 120 koeien. Voeren gaat via een automatisch voersysteem. Nabben en Hesen telen alleen gras, snijmais kopen de melkveehouders jaarlijks aan.

Geen prijshopper

Goed verzekeren luistert bij een bedrijf van deze omvang en kapitaalintensiteit heel nauw. ‘Zeker op dat vlak ben ik geen prijshopper. De verzekeringen moeten gewoon goed geregeld zijn’, benadrukt Nabben.

De melkveehouder dacht dat dit ook zo was. Tot 2016. Toen werd het bedrijf getroffen door hagelschade en vloog vervolgens bij de dakreparatie ook nog de schuur in brand. De afwikkeling van beide schades verliep verre van vlekkeloos.

‘Juist in zo’n situatie verwacht ik dat mijn tussenpersoon als partner naast me staat en de zaken adequaat afhandelt. Ik moest echter alles zelf regelen’, legt de melkveehouder uit. Nabben vindt dat een goede tussenpersoon hem zou moeten wijzen op zaken die al dan niet zijn verzekerd. ‘Daarvoor moet hij de agrarische sector en de daarmee samenhangende risico’s goed kennen’, zegt hij.

Jaarlijks bedrijfsbezoek

Een jaarlijks bedrijfsbezoek voor het actualiseren van de polissen vindt Nabben noodzakelijk.

‘Iets wat ik meer en meer miste bij de vorige tussenpersoon. Op het laatst wilde hij zelfs de jaarlijkse update telefonisch afhandelen. Dat vind ik echt niet kunnen’, noemt de Limburgse melkveehouder als voorbeeld.

Benjamin Overkleeft van LTO Verzekeringen: ‘Soms is er op belangrijke aspecten geen dekking.’
Benjamin Overkleeft van LTO Verzekeringen: ‘Soms is er op belangrijke aspecten geen dekking.’ © LTO Ledenvoordeel/verzekeringen

Goed op de hoogte

Na deze negatieve ervaringen besloten de ondernemers over te stappen naar LTO Verzekeringen. ‘Met de LTO-organisatie erachter, kun je verwachten dat zij goed op de hoogte zijn van het reilen en zeilen op een agrarisch bedrijf’, aldus Nabben.

‘Een adviseur agrarische verzekeringen heeft ons inmiddels drie keer bezocht om al onze polissen en risico’s te inventariseren. Er was direct sprake van een klik. Deze adviseur heeft duidelijk een goede kijk op de gang van zaken op een melkveebedrijf. Bij een eerste analyse van onze polissen filterde hij er ook meteen diverse hiaten uit’, vertelt hij.

Niet één maatschappij

‘We vinden het verder positief dat LTO Verzekeringen voor elke verzekering een verzekeraar/polis zoekt die het beste bij onze situatie past. We zitten dus niet meer aan één maatschappij vast.’

Overigens stapten Nabben en Hesen niet over voor het ledenvoordeel. ‘Goedkoper maakt ons niets uit, maar het is wel leuk meegenomen’, zegt Nabben.

‘Essentieel is en blijft dat de tussenpersoon verstand van zaken heeft en naast ons staat als het nodig is. Gezien onze ervaringen tot nu toe, hebben we daar bij LTO Verzekeringen het volste vertrouwen in’, vervolgt de melkveehouder uit America.

• Ga naar ltoverzekeringen.nl/check

Gratis verzekeringscheck
Ruim 70 procent van de agrariërs zit bij een grote verzekeringsmaatschappij en heeft daar geen goede dekking of men betaalt te veel. Daarom vindt LTO Verzekeringen het tijd voor een gratis verzekeringscheck voor agrarische ondernemers. De verzekeringscheck wordt bij u op het bedrijf gedaan door een specialist in agrarische verzekeringen. Iedere regio in Nederland heeft zijn eigen specialist en is daardoor bekend met de lokale teelt. Via een keukentafelgesprek en een rondje op het erf bespreekt LTO Verzekeringen met u de uitkomst van de check. ‘Wat we zien is dat boeren en tuinders vaak te duur of dubbel verzekerd zijn. Maar ook onderverzekering komt met enige regelmaat voor. Soms blijkt er op belangrijke aspecten helemaal geen dekking te zijn’, zegt Benjamin Overkleeft van LTO Verzekeringen. Heeft u uw verzekeringen langer dan 5 jaar geleden afgesloten? Dan is het aan te raden een check te laten doen. ‘We zien dat veel verzekeringsmaatschappijen hun voorwaarden voor agrarische bedrijven negatief hebben bijgesteld in de loop van tijd. Veel boeren en tuinders zijn zich hier niet bewust van’, zegt Overkleeft. ‘Tijdens de check worden de gevolgen hiervan goed besproken en worden er direct oplossingen geboden. Omdat we van vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen polissen kunnen aanbieden, is er bijna altijd een beter of goedkoper alternatief.’ Al het gedoe rondom verzekeringen neemt LTO Verzekeringen graag uit handen. LTO Verzekeringen checkt uw verzekeringen vrijblijvend en kosteloos.

LTO Verzekeringen

LTO Verzekeringen staat de agrariër graag bij in het managen van de risico’s die een agrarische onderneming loopt. Met een grote klantenkring in de...

Lees verder »

Meer van LTO Verzekeringen

Meer artikelen van LTO Verzekeringen »

Artikelen over LTO Verzekeringen