Lieve+Steffi
Column
© Ruud Ploeg

Lieve Steffi

Hoewel wij kijkers pas net bij Boer zoekt Vrouw hebben kunnen zien hoeveel brieven jij kreeg overhandigd door Yvon, weet jij inmiddels al of er tussen al die geïnteresseerde, verliefde mannen een bijzondere zat. Eentje die je laat stralen, laat lachen en vooral eentje die je laat zien dat jij ontzettend de moeite waard bent.

Het was naar om te horen dat je daaraan twijfelde; dat je dacht dat je niet mooi genoeg was. 'Oh moppie', hoorde ik mezelf tegen de televisie zeggen. 'Je bent prachtig.' En zelfs mijn eigen man werd een beetje verliefd op je. 'Ze is zo oprecht, zo lief.'

Je zelfbeeld klopt helaas meestal niet met het beeld dat een ander van je heeft. Verdrietig, dat we vaak zo negatief zijn. Onzeker. Vooral vrouwen. Ik ook.

Want al zie je hiernaast een huppelend vrouwtje op pumps, met lange benen en een slanke taille, het betekent niet dat ik niet onzeker ben. Zelfs zo onzeker dat ik er ooit een eetstoornis door kreeg. Anorexia. Want alleen als ik slank genoeg was, zouden alle mensen me aardig vinden en zou ik de ware vinden. Dat leerde de maatschappij ons toch? Vernietigend, dat snap je. Een totaal irreële gedachte bovendien.

Ik heb mijn vrijgezelle broer gesmeekt jou een brief te schrijven, want ik wilde je graag als schoonzus

Hanna Hilhorst, zorgboerin in Echten

Ik kwam in een kliniek terecht, moest leren van mezelf te houden. En precies op het moment dat me dat lukte, kwam ik Jurre tegen. En hij zei: eet nog maar een beetje extra, dan heb ik nog meer om van te houden. Sindsdien weet ik beter waar het leven echt om draait.

Terug naar jou. Ik heb mijn vrijgezelle broer gesmeekt jou een brief te schrijven, want ik wilde je graag als schoonzus. Bovendien heb je wel wat weg van zijn eerste vriendinnetje: kort krullend haar, een lief gezichtje, mooie ogen. Helemaal zijn type. En ik dacht: als ik met een boer kan trouwen, kan hij vast ook houden van een boerin.

Maar helaas, hij wilde niet voor de camera. En mijn andere broer is al bezet.

Schoonzussen worden we dus niet, maar ik vind het prachtig dat je zoveel brieven hebt gekregen. Ga er lekker van genieten, kies de leukste uit. Ga van hem houden, maar daarnaast – of allereerst: van jezelf.

Bekijk meer over:

Koploper in kringlooplandbouw Multifunctionele landbouw
Jaloers op collega-zorgboer Multifunctionele landbouw
Vlees en beloofde vruchten Multifunctionele landbouw
Bijzonder lievelingsdier Multifunctionele landbouw
Verpakkingsvrije verswaren Multifunctionele landbouw
Koeientranen Multifunctionele landbouw
Laat uw liniaal thuis Multifunctionele landbouw

Weer

 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  30 %
Meer weer
Stil van Varkens