Vijf+boerderijen+genomineerd+voor+Utrechtse+prijs
Nieuws
© BDU

Vijf boerderijen genomineerd voor Utrechtse prijs

Boerderijenstichting Utrecht heeft de vijf genomineerde historische boerderijen voor de verkiezing 'Boerderij van het jaar' bekendgemaakt. Boerderij 'Rumelaer' van Utrechts LTO Noord-voorzitter Bert van Donselaar is er één van.

De vijf genomineerde historische boerderijen, waarvan vier met een boerenbedrijf, liggen verspreid over de provincie: in Leusden, Woudenberg, Bunnik, Wilnis en Cabauw.

Op 26 juni maakt gedeputeerde Mariëtte Pennarts van Cultuur bekend welke boerderij zich dit jaar de mooiste boerderij van Utrecht mag noemen.

Documentaire

De aanleiding voor deze verkiezing is de recente vijfdelige televisiedocumentaire Gebruikte Gronden op RTV Utrecht. Elke keer kwam het boerenlandschap van die streek voorbij; met rivieren, weilanden, veengebieden, heuvels en bossen, én daaraan verbonden een boerderij kenmerkend voor dat gebied.

Deze vijf boerderijen zijn de nominaties voor de mooiste Utrechtse boerderij van 2018. Stemmen op een van deze vijf kanshebbers kan tot en met 24 juni.

Filmpje

Op de hierboven genoemde ‘stem’pagina heeft elke boerderij een verhaaltje en een filmpje. Ook op de Facebookpagina verschijnen regelmatig berichten over de genomineerde boerderijen.

De Boerderijenstichting Utrecht is dertig jaar geleden opgericht met het streven tot behoud van de karakteristieke verschijningsvorm van de Utrechtse boerderijen en hun erven. Bij de BSU zijn ervaren adviseurs actief, die voorlichting aan overheden, instellingen en particulieren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  27° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
Meer weer