Rabarberteler+verwacht+goede+opbrengst
Nieuws
© Johan Wissink

Rabarberteler verwacht goede opbrengst

Rabarberteler Eddy Cornelissen uit Heide is deze week begonnen met de oogst. Het seizoen kwam wat laat op gang, maar de opbrengst lijkt goed.

De verwachte opbrengst bedraagt ongeveer 70 ton per hectare. Dat was vorig jaar wel anders. 'We hebben door de wateroverlast van 2016 en de nachtvorst een heel slecht jaar gehad. Ik denk dat we gisteren in een dag net zoveel hebben geplukt als het hele vorige jaar', weet Cornelissen.

De handel en afzet worden verzorgd door rabarberteler Martin Peeters die naast zijn teelt ook een handelsbedrijf heeft. 'Wij proberen de rabarbertelers en de fabrieken te ontzorgen en er voor iedereen op die manier een plus uit te halen.'

Verder loopt hij tegen nieuwe regelgeving aan. 'Rabarber heeft heel veel stikstof nodig, maar door de huidige mestwetgeving worden we beperkt. Daarnaast hebben we de middelbeperking voor de onkruidbestrijding. Voorheen konden we zes tot zeven jaar een perceel onkruidvrij houden en dat wordt nu steeds moeilijker.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 13°
  10 %
 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  60 %
Meer weer