Herfst in februari bij aardbeienteler

Het lijkt wel herfst in de kas van van Royal Berry bij Bemmel lijkt het wel herfst. De medewerkers van het bedrijf zijn bezig om het oude najaarsgewas op te ruimen, door het blad af te knippen.

De aardbeienteler heeft in totaal zon 18 hectare. Daarin staan zo'n 1,7 miljoen plantjes die volgens bedrijfsleider Erik Gerichhausen stuk voor stuk met een schaartje worden gesnoeid. 'Dan we handmatig met een schaartje om het nieuwe gewas de nieuwe blaadjes voor het voorjaar niet beschadigen.'

De planten hebben tot 1 januari nog vrucht gedragen en hebben tot vorige week in een koude kas winterrust gehad. Over vijf weken krijgen ze weer de eerste bloesem. En daarom is het van belang dat het oude blad wordt verwijderd, omdat het anders de groei belemmerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  8° / 6°
  70 %
 • Dinsdag
  5° / 2°
  50 %
 • Woensdag
  7° / 6°
  90 %
Meer weer