Recordoogst tarwe in Rusland

De Russische landbouw heeft een recordoogst van netto 85,8 miljoen ton tarwe binnengehaald in seizoen 2017/18. Dat meldt het ministerie van Landbouw in Rusland.

Recordoogst+tarwe+in+Rusland
© Nieuwe Oogst

Analistenbureau SovEcon heeft de exportprognose voor tarwe uit Rusland dit seizoen opnieuw positief aangepast met 500.000 ton tot 35,5 miljoen ton, meldt Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in het Weekbericht Granen.

Vorig seizoen was de Russische tarwe-export nog 27,1 miljoen ton. De recordoogst in combinatie met onder andere transportsubsidies en de relatief zwakke waarde van de roebel ten opzichte van onder meer de euro maakt Rusland een van de goedkoopste aanbieders van tarwe op de wereldmarkt.

Oekraïne

De wintergranen in de Oekraïne staan er goed bij. Na een warm en vochtig najaar is het gaan vriezen in de graanregio's en is er voldoende beschermende sneeuw gevallen.

Noord-Amerika

Enige bezorgdheid is er over het huidige koude weer in delen van de Verenigde Staten en Canada. Dat kan mogelijk schade aanrichten aan wintergranen, maar die bezorgdheid lijkt wat voorbarig.

China

Autoriteiten in China blijven doorgaan met de verkoop van tarwe uit staatsvoorraden. Zo werd enkele dagen geleden in een veiling 153.400 ton verkocht voor omgerekend 321 euro per ton.

India

India overweegt een verhoging van het invoerrecht op tarwe. Het land verdubbelde de invoerrechten enkele weken geleden al van 10 procent van de invoerwaarde tot 20 procent van de invoerwaarde. Ondanks die verhoging werd ruim 1 miljoen ton tarwe ingevoerd en dat heeft een negatief effect op de lokale tarweprijzen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer