Proeftuin Randwijk uithangbord fruitteelt

Directeur Jan Peeters van Fruitconsult roept sponsoren van Proeftuin Randwijk op om hun relaties ook eens mee te nemen naar het demo- en onderzoekscentrum voor de fruitsector.

Proeftuin+Randwijk+uithangbord+fruitteelt
© VidiPhoto

Hij deed dat woensdag 23 maart tijdens een eerste sponsorbijeenkomst. 'Maak Randwijk tot een uithangbord voor een duurzame en innovatieve sector', luidde zijn advies.

In januari is op de Fruitteelt Vakbeurs in Houten het businessplan voor de Proeftuin Randwijk ondertekend.

Samenwerking

Daarmee is de samenwerking gestart tussen NFO, CAF, WUR-PPO en Fruitconsult om Proeftuin Randwijk verder te ontwikkelen tot 'de inspiratiebron voor de fruitteeltsector'.

Peeters lichtte tijdens de eerste sponsorbijeenkomst dat businessplan toe, dat niet kan worden uitgevoerd zonder financiële steun van het bedrijfsleven.

Investering

Naast de investering die de partners in de komende drie jaar doen, zijn er inmiddels 27 sponsoren, die jaarlijks 2.500 euro betalen en meestal in toeleverende of afnemende branches actief zijn.

Ook kunnen telers een financiële ondersteuning geven als supporter. Zij betalen 175 euro per jaar. Inmiddels zijn dat er 193. Zij zijn verspreid over het hele land. Nog steeds komen er dagelijks aanmeldingen binnen.

Nieuwe ideeën

De jaarlijkse bijdragen vanuit het bedrijfsleven zijn een belangrijke basis om de proeftuin goed te laten draaien, legde Peeters uit. Niet alleen uit financieel oogpunt, maar ook vanwege een actieve betrokkenheid bij demo's en het onderzoek.

'Als verschillende schakels in de keten elkaar in Randwijk ontmoeten levert dat gegarandeerd nieuwe ideeën op. Daarnaast kunnen we aan retailers, overheden en belangenorganisaties laten zien welke inspanningen de sector doet om nieuwe en duurzame werkwijzen en technieken te introduceren.'

Sponsorenwand

Na de toelichting op het businessplan werd een rondleiding gemaakt over de proeftuin, waar een sponsorenwand werd onthuld en de bezoekers een interessante mix te zien kregen van fundamenteel onderzoek en praktijkgerichte demo's.

Die waren gericht op het gebied van moderne rassen en onderstammen, duurzame technieken en efficiënte productiesystemen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer