1.000 hectare pachtgrond aangeboden door RVB

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) heeft een lijst gepubliceerd met alle kavels in Flevoland en Noord-Holland, die deze herfst in aanmerking komen voor geliberaliseerde pacht. Het gaat in totaal om 1.000 hectare landbouwgrond.

Het gaat in totaal om 43 kavels die het RVB in de geliberaliseerde pacht aanbiedt. De kavels liggen in Oost- en Zuid- Flevoland, de Noordoostpolder, maar ook in de Wieringermeer. De percelen liggen verdeeld over de gehele polders. Bijna iedere plaats komt wel aan bod.

Eerder stelde RVB dat het om bruto 1.400 hectare ging. Percelen met te veel grondgebonden ziektes of een slechte structuur zijn echter alsnog uit deze lijst geschrapt. In totaal is er zo een streep door 400 hectare gezet.

Faire marktprijs

De exacte ligging, informatie en andere details over de inschrijving maakt het RVB over 4 weken bekend. De manier van verpachten is omstreden, maar wordt toch doorgezet. 'De Tweede Kamer heeft deze manier goedgekeurd. De prijs die eruit rolt, is een faire marktprijs', aldus woordvoerder Frank Wassenaar van de overheidsdienst .

Vanaf half september worden alle details bekend gemaakt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer