Melk+tast+tandglazuur+niet+aan
Nieuws
© tandartsinformatie.nl

Melk tast tandglazuur niet aan

De Consumentenbond waarschuwt dat de zuren in frisfrank en vruchtensap het gebit doen slijten. Melk tast het glazuur op tanden en kiezen daarentegen niet aan.

Vooral energiedrank, appelsap en sinaasappelsap veroorzaken tanderosie, waardoor het glazuur oplost. De bond heeft er zelf onderzoek naar laten doen. De Consumentenbond liet in een laboratorium 25 dranken beoordelen. Al zijn dranken zoet, ze bevatten vrijwel altijd voedingszuren, geeft de bond aan.

Van de onderzochte dranken blijken onder andere alcoholvrij bier en bruisend water met of zonder smaakje minder schadelijk. Koffie, gewone thee, melk en water met schijfjes citroen bijvoorbeeld kunnen geen kwaad voor tanden en kiezen. De slijtage door tanderosie is nauwelijks te behandelen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer