Melk tast tandglazuur niet aan

De Consumentenbond waarschuwt dat de zuren in frisfrank en vruchtensap het gebit doen slijten. Melk tast het glazuur op tanden en kiezen daarentegen niet aan.

Melk+tast+tandglazuur+niet+aan
© tandartsinformatie.nl

Vooral energiedrank, appelsap en sinaasappelsap veroorzaken tanderosie, waardoor het glazuur oplost. De bond heeft er zelf onderzoek naar laten doen. De Consumentenbond liet in een laboratorium 25 dranken beoordelen. Al zijn dranken zoet, ze bevatten vrijwel altijd voedingszuren, geeft de bond aan.

Van de onderzochte dranken blijken onder andere alcoholvrij bier en bruisend water met of zonder smaakje minder schadelijk. Koffie, gewone thee, melk en water met schijfjes citroen bijvoorbeeld kunnen geen kwaad voor tanden en kiezen. De slijtage door tanderosie is nauwelijks te behandelen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  31° / 17°
  0 %
Meer weer