Eerste aardappelen PotatoEurope gepoot

De aardappelen voor de rooidemonstraties van PotatoEurope zijn gepoot. Burgemeester Aucke van der Werff van Noordoostpolder nam zelf plaats in de verrijker om de aardappelen in de machine te gooien.

'Dit is het startschot voor het poten van de aardappelen voor PotatoEurope', laat Paulien Hoftijzer van DLG Benelux weten.

De vakbeurs vindt plaats op 13 en 14 september in Emmeloord, dan worden ook de aardappelen gerooid. 'Daarvoor hebben we achttien machines voor met verschillende specificaties. Daarnaast hebben we allemaal verschillende soorten kiepers rondrijden' meldt Hoftijzer.

'Vervolgens gaan de aardappels naar de kistenhelling demo die op het terrein zal plaatsvinden en daarna natuurlijk de inschuurlijnen waar we er een stuk of acht van hebben. Als laatst gaan ze in de vrachtwagen op weg naar de fabriek.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
 • Zondag
  8° / 4°
  30 %
Meer weer