Noordoost-Brabant koploper duurzaam voedsel

Noordoost-Brabant kan zich ontwikkelen tot een koploperregio op het gebied van duurzame voedselproductie. Dat blijkt uit een onderzoek van AgriFood Capital.

Deze week zijn de resultaten van twee studies gepresenteerd: 'Circulair voedselsysteem Noordoost-Brabant' en 'Landscaping the Food'. Daaruit blijkt dat Noordoost-Brabant beschikt over de benodigde visie, kennis, infrastructuur en proeflocaties om de principes van een gesloten systeem in praktijk te brengen.

Beide studies fungeren als bouwstenen voor concrete initiatieven op dit gebied in Noordoost-Brabant. De omschakeling vraagt een gezamenlijke inspanning van ondernemers, kennisinstellingen en overheden, maar ook van de inwoners van de regio.

Actie

Actie is dringend nodig om de voetafdruk van de voedselketen te verlagen, het mestoverschot terug te dringen, kringlopen te sluiten en te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar voedsel en veevoer. Voor Noordoost-Brabant liggen er kansen in duurzame eiwitproductie en hightechteeltsystemen.

Op een proeflocatie kunnen nieuwe concepten worden getest op het gebied van emissieloze veehouderij, alternatieve eiwitproductie – zoals lupines, algen en insecten – en biobasedproductie en -verwerking. De proeflocatie gaat fungeren als ontwikkelgebied voor circulaire landbouwproductie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer