Provincie staat garant voor tuinbouwriolering

Provinciale Staten van Gelderland hebben woensdag ingestemd met de garantstelling voor de aanleg van de collectieve tuinbouwriolering Bommelerwaard.

Provincie+staat+garant+voor+tuinbouwriolering
© Peter van Houweling

Dit systeem maakt het mogelijk dat het afvalwater van de glastuinbouwbedrijven collectief wordt verzameld én gezuiverd.

Kwaliteit

Na zuivering is het afvalwater vrij van gewasbeschermingsmiddelen en nutriënten. Hiermee voldoen de ruim 92 ondernemers aan de zuiveringsplicht, die in 2018 in werking gaat treden. Bovendien draagt dit systeem bij aan het verbeteren van de kwaliteit van het oppervlaktewater in de Bommelerwaard.

Financiering

Het besluit maakt de weg vrij om de bestuurlijke besluitvorming binnen de gemeente Zaltbommel te doorlopen. Gemeente Zaltbommel heeft het voornemen om de aanleg en voorfinanciering van de tuinbouwriolering te faciliteren.
De aangesloten glastuinbouwondernemers betalen de totale kosten via een aansluittarief en jaarlijkse heffing binnen twaalf jaar terug.

LTO Glaskracht en waterbedrijf Dunea zijn blij met de toezegging. Beide partijen hadden gezamenlijk gepleit voor de garantstelling tijdens de commissievergadering Ruimtelijke Ordening, Landelijk Gebied en wonen, die veertien dagen geleden plaatsvond.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer