Service2Fruit stapt in fruitbomen

Service2Fruit zet een onlineplatform voor de koop en verkoop van fruitbomen op: Service2Trees.

De ICT-afdeling van Service2Fruit bouwt de komende weken aan het nieuwe portaal. Begin maart 2017 moet dit operationeel zijn en kunnen (vrucht)boomkwekers en fruittelers er onderstammen en fruitbomen verhandelen.

Service2Trees krijgt vergelijkbare functies als Service2Fruit. Dat wil zeggen dat Service2Trees een open marktplaats is, waar tegen marktconforme en transparante prijzen onderstammen en (fruit)bomen kunnen worden verhandeld, aldus de initiatiefnemers.

Vruchtboomkwekers kunnen partijen onderstammen of bomen via het platform aanbieden, maar omgekeerd kunnen fruittelers ook op het platform kenbaar maken dat zij een partij bomen zoeken. Boomkwekers kunnen hier dan op reageren.

Prijzen zichtbaar

De prijzen waarvoor partijen bomen of onderstammen worden verkocht, zijn op Service2Trees door alle geregistreerde gebruikers te bekijken. Voor Service2Trees wordt een platform gebouwd dat specifiek is toegespitst op de aankoop en verkoop van bomen en onderstammen. Wel is het zo dat gebruikers met een account op Service2Fruit automatisch ook toegang hebben tot Service2Trees en omgekeerd.

Potentiële gebruikers kunnen zich gratis registreren op Service2Trees en Service2Fruit. Ook het aanbieden of vragen van partijen bomen of onderstammen is gratis. Pas als een partij bomen daadwerkelijk is verkocht, betalen koper en verkoper een vergoeding aan Service2Trees. Deze vergoeding bedraagt voor appel- en perenbomen 0,15 euro per boom, voor steenfruitbomen 0,20 euro per boom en voor onderstammen 0,01 euro per stuk.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer