Meer mogelijkheden bij inzet van Steward

De toelating van Steward is uitgebreid met bedekte teelten van Chinese kool, koolrabi en bonen met peul en onbedekte teelten van bladkolen en bonen met peul.

Op aanvraag van DuPont heeft het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) besloten de toelating van het insecticide Steward uit te breiden. Dat gebeurt met de bedekte teelten van Chinese kool, koolrabi en bonen met peul en met de onbedekte teelten van bladkolen en bonen met peul.

'Steward is een welkome aanvulling in het schaarse pakket van gewasbeschermingsmiddelen voor het geïntegreerde teeltsysteem van Chinese kool, paksoi en snijbonen onder glas. Wel zijn we nog dringend op zoek naar een effectief luismiddel voor deze kleine glasgroenteteelten', aldus Mark Meijers, netwerkcoördinator Bladgroente bij LTO Glaskracht Nederland.

Belangrijke toelating

Voor de teelten van Chinese kool en boerenkool in de vollegrond is dit een belangrijke toelating. Dat omdat er in beide teelten grote problemen zijn met rupsen en er tot nu toe geen effectieve bestrijding mogelijk was. Voor de teelt van bonen met peul in de vollegrond is het een welkome aanvulling op het pakket.

Deze etiketuitbreiding is mede tot stand gekomen door samenwerking tussen de fabrikant Du Pont De Nemours (Nederland) B.V., de Coördinatoren Effectief Maatregelenpakket (CEMP) van LTO Glaskracht Nederland en de Brancheorganisatie Akkerbouw.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer