Uiennotering+stijgt+naar+15+euro+per+100+kilo
Nieuws
© Koos van der Spek

Uiennotering stijgt naar 15 euro per 100 kilo

De uiennotering op de landbouwbeurs in Goes is deze week voor het eerst dit seizoen gestegen naar het niveau van 15 euro per 100 kilo.

De noteringscommissies van de regionale landbouwbeurzen omschrijven de uienmarkt op dit moment als prijshoudend. Goes noteerde dinsdag voor de zaaiuien droog uit de schuur geleverd 13 tot 15 euro. Dat is verhoging van gemiddeld 88 cent ten opzichte van de notering van vorige week.

Landbouwbeurs Noord- en Centraal-Nederland (LNCN) in Emmeloord noteerde zowel voor de 30 procent grove uien als voor de 60 procent grove uien 12 tot 14 euro per 100 kilo. Voor beide sorteringen betekent dat een plus van 0,75 euro.

Ingebrachte partijen

Uit het overzicht van de uientransacties van afgelopen week, zoals Holland Onion Association die wekelijks publiceert, blijkt dat in totaal twaalf partijen zijn ingebracht voor de noteringen van Goes en Emmeloord. Het totale volume van deze inbreng is 1.850 ton, met een gemiddelde sortering van 55 tot 56 procent grof. Het tarragehalte is gemiddeld 6,4 procent.

Van de ingebrachte volume aan zaaiuien die de voorgaande week verkocht zijn en binnen drie weken geleverd worden was 48 procent GlobalGAP gecertificeerd. De gewogen gemiddelde meerprijs voor deze uien komt uit op ruim 0,12 euro per 100 kilo.

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 8°
  20 %
Meer weer