Hillenraad100 telt sterke nieuwkomers

De lijst van Nederlands meest toonaangevende tuinbouwondernemingen, de Hillenraad100, telt dit jaar zeven nieuwkomers.

Hillenraad100+telt+sterke+nieuwkomers
© Hillenraad 100

Dit betreft de bedrijven Aartsen fruit, Biobest, De Jong Verpakking, KP Holland, Kreling Chrysant, Schneider Youngplants en Van Dijck Groenteproducties.

De veertiende editie van de Hillenraad100 wordt op vrijdag 28 oktober tijdens het Hortigala van het Jaar in de Onderzeebootloods in Rotterdam gepresenteerd.

Goede zaken

De nieuwkomers in de editie van 2016 zetten de lijst opnieuw op scherp, laat de organisatie van de Hillenraad100 weten. Zij hebben een stevige notering verworven midden tussen de gevestigde namen in een jaar dat vele Hillenraad100-bedrijven goede zaken deden.

Een opmerkelijke trend in de nieuwe Hillenraad100 dit jaar is de druk op de traditionele ketenpartijen. De traditionele ketens worden niet alleen verkort, maar soms ook doorbroken.

Nieuwe verbindingen

'We zien in toenemende mate tuinbouwondernemingen verbindingen maken met kennis-, technologie- en marktpartijen van buiten de traditionele keten', aldus Martien Penning van Hillenraad100.

Ook constateert Penning dat partijen van buiten de sector in finance, technologie en markt actief verbindingen maken met bekende tuinbouwspelers. 'Dat betekent dat de overzichtelijke tuinbouwketen en de wereld waarin je een vaste ketenpositie had, wellicht snel achterhaald is. In rap tempo ontstaan nieuwe dwarsverbanden en nieuwe knooppunten.'

Nieuwe verdienmodellen

Penning: 'De keten wordt een netwerk, de marktplaats een platform. De uitdaging voor de bedrijven in de tuinbouwsector wordt het creëren van een eigen plek in dat nieuwe netwerk.'

Juist omdat in een dynamisch netwerk bestaande technologieën en verdienmodellen snel ingehaald kunnen worden door nieuwe verdienmodellen gebaseerd op nieuwe technologieën. De kansen en mogelijkheden nemen in een rap tempo toe.'

Over Hillenraad100

De Hillenraad100 is een open competitie voor bedrijven in de kennis- en kapitaalintensieve tuinbouw.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer