Provincie verder met windparken

Provincie Noord-Holland laat de zes aanvragen voor windparken verdergaan in het proces richting definitieve vergunningverlening.

Provincie+verder+met+windparken
© Nieuwe Oogst

Daaronder zitten ook twee agrarisch georiënteerde projecten in op grondgebied van de gemeente Hollands Kroon. Het besluit draagt bij aan het nakomen van de prestatieafspraken met het rijk om in 2020 minimaal 685,5 megawatt windenergie op land te genereren.

Daarmee gaat het initiatief van vijf agrariërs van Windmolens Groetpolder BV om zes turbines in de gelijknamige polder bij Lutjewinkel te mogen plaatsen verder in procedure. Hetzelfde geldt voor het windproject dat Windenergie WP in de Waardpolder bij Kolhorn wil realiseren.

Ambitie

De provinciale taakstelling voor 'Wind op land' komt voort uit het Nationale Energieakkoord. Hierin is de ambitie vastgelegd om over vier jaar 14 procent van de energie duurzaam op te wekken en dit aandeel in 2023 te verhogen naar 16 procent.

De komende maanden moeten de initiatiefnemers hun windprojecten laten toetsen aan overige wettelijke vereisten waaronder de Wabo, de waterwet en de Flora -en faunawet. De verwachting is dat medio 2017 een besluit volgt over de definitieve vergunningen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer