Waddenfonds investeert 150 miljoen euro

Het Waddenfonds gaat de komende tien jaar 150 miljoen investeren in zes grote projecten in het Waddengebied. Dit om specifieke problemen op te lossen en ruimte te maken voor economische ontwikkelingen en ecologie. Dit staat in het Investeringskader Waddengebied 2016-2026.

Het gaat om de thema’s Waddenzee, havenontwikkeling en natuurverbetering, het versterken en vermarkten van werelderfgoed, vitale kust en Afsluitdijk, Eems-Dollard gebied in balans en eilanden op eigen kracht. Het Waddenfondsgeld wordt voor de helft besteed aan projecten om de economie vooruit te helpen en 50 procent voor verbetering van ecologie.

Zilte landbouw

In het Eems-Dollard-gebied heeft het Waddenfonds plannen voor onder andere zilte landbouw, slbinvang en recreatie.

Het Investeringskader Waddengebied 2016-2026 is opgesteld in opdracht van de Stuurgroep Waddenprovincies, waarin gedeputeerden van Groningen, Fryslân en Noord-Holland zitten. Binnenkort besluiten Provinciale Staten van de drie provincies over het voorstel.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  21° / 11°
  20 %
 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
Meer weer