Zuid-Holland maakt natuurkansenkaart

Provincie Zuid-Holland en Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland (NMZH) gaan de meest kansrijke gebieden voor tijdelijke natuur in kaart brengen.

Zuid%2DHolland+maakt+natuurkansenkaart
© weekblad heraut

Tijdens een expertmeeting met andere betrokkenen op 1 september worden de criteria bepaald waaraan kansrijke terreinen moeten voldoen en hoe de belangrijkste spelers benaderd kunnen worden.

In de meest kansrijke gebieden kunnen vervolgens pilotprojecten gestart worden om deze ‘pop-up natuur’ te realiseren. Verspreid over Zuid-Holland liggen vele hectares grond braak in afwachting op definitieve inrichting, volgens de provincie.

Natuurontwikkeling

Door op deze terreinen tijdelijke natuur te realiseren krijgen flora en fauna alle ruimte om zich te ontwikkelen en kunnen omwonenden genieten van de nieuwe natuur, volgens de provincie en NMZH.

Ook de terreineigenaar hoeft zich geen zorgen te maken over beschermde soorten die zich op het terrein vestigen.

Beschermde soorten

Door een ontheffing aan te vragen krijgen terreineigenaren vooraf toestemming om beschermde soorten te verwijderen op het moment dat met het project begonnen wordt.

Uit een eerdere analyse van het Innovatienetwerk bleek dat er in Zuid-Holland bijna 5.000 hectare grond mogelijk geschikt zou zijn voor tijdelijke natuur. Met het van kracht worden van de Wet Natuurbescherming op 1 januari 2017 wordt deze taak gedecentraliseerd naar de provincies.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer