Heel ver weg

Heel+ver+weg
© NO

Als mij iets duidelijk is geworden de laatste weken, dan is het wel dat Den Haag ver van ons vandaan ligt. Verder weg dan ooit. Mijn gevoel is dat het kabinet ons niet wíl helpen bij de afhandeling van de extreme waterschade en ijsstorm. De vele gesprekken die ik heb gevoerd, bevestigen dit beeld. De ernst van de situatie is nog steeds niet doorgedrongen in Den Haag.
Ze verstoppen zich achter regeltjes en ambtelijke werkgroepen. Vooraan in de rij staan om de hele wereld te helpen, maar als het erop aan komt geen hulp aan Nederlandse boeren en tuinders. Een van de belangrijkste pijlers van de Nederlandse economie. Niemand begrijpt dat.
Groot is echter wel de solidariteit vanuit de getroffen gemeenten, MKB-Nederland, LWV, twee provincies en waterschappen. Voor de burgemeesters, wethouders, gedeputeerden, ambtenaren en onze eigen gouverneur was geen moeite te veel.
Als voorzitter van de LLTB ben ik trots op de medewerkers van de LLTB die samen met de collega’s van Arvalis en Grooh een uiterste inspanning hebben geleverd en dat nog steeds doen. Dat geldt overigens ook voor medewerkers van provincie Limburg. Dit alles om knelpunten in beeld te brengen en oplossingen te zoeken. Het heeft helaas nog niet genoeg resultaat opgeleverd.
Maar opgeven doen we niet. Het blijft een uitdaging om de communicatie naar leden goed af te stemmen. De LLTB is druk bezig met gesprekken over bijvoorbeeld het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB), de inzet van gewasbeschermingsmiddelen, herstelbemesting en nog veel meer. Dit moeten we op het juiste moment delen met de leden, anders vragen zij zich af wat de LLTB aan het doen is. Kortom, nog voldoende werk aan de winkel, maar daar zijn we voor.
Aan politiek Den Haag alvast de volgende boodschap: partijen die niet meewerken aan een oplossing voor dit drama, zullen de consequenties onder ogen zien. De verkiezingen zijn volgend jaar en onze achterban zal dit niet snel vergeten.

Léon Faassen,

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer