Biologische voeding goedkoper in supermarkt

Biologische levensmiddelen zijn doorgaans goedkoper in supermarkten dan in natuurvoedingswinkels. Dat blijkt uit een prijspeiling door de Consumentenbond.

Biologische+voeding+goedkoper+in+supermarkt
© Nieuwe Oogst

De Consumentenbond onderzocht de prijzen van 150 veel verkochte artikelen bij Albert Heijn AH, Jumbo, Lidl, Aldi, Plus, Dirk van den Broek, Emté, Coop, Spar, Hoogvliet en Dekamarkt en de natuurvoedingswinkels EkoPlaza, Marqt. Estafette en Natuurwinkel.

De prijspeilers concluderen dat Dirk van den Broek gemiddeld gezien de laagste prijzen hanteert voor biologische voeding. Al zijn de verschillen met Dekamarkt, Hoogvliet en Jumbo niet groot.

Boodschappenmandje

De goedkoopste natuurvoedingswinkel is Marqt, op de voet gevolgd door EkoPlaza. Het duurst, tot 22 procent meer dan gemiddeld, zijn de winkels van Estafette.

Het biologisch boodschappenmandje kost bij Dirk 26,60 euro, bij Estafette rekent de klant 38,40 euro af.

Prijsverschil

Opmerkelijk zijn de prijsverschillen bij specifieke producten. Daar waar de prijzen voor biologische kipfilet nogal uiteenlopen verschillende prijzen van biologische melk niet zo veel van elkaar.

Zo kost een pond biologische kipfilet bij Albert Heijn 12,74 euro en bij Estafette 15,44 euro. Een liter halvolle bio-melk staat bij beide winkels voor 1,05 euro in de schappen.

Overigens is het verschil in prijs tussen wel en niet biologisch soms maar heel klein. Jumbo rekent voor een literpak verse halfvolle biomelk 0,89 euro terwijl een pak niet-biologische melk van Campina meestal duurder is, aldus de Consumentenbond.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  50 %
Meer weer