Melk Fonterra op 4,75 dollar

Fonterra Australia heeft de melkprijs voor komende melkseizoen vastgesteld op 4,75 Australische dollar per kilo milksolids (vet en eiwit).

Dat meldt Zuivelzicht. De prijs is 44 dollarcent hoger dan concurrent Murray Goulburn (MG) (4,31 dollar), maar lager dan de verwachte melkprijzen die Bega Cheese (5 dollar) en Warrnambool Cheese and Butter (4,80 dollar) hebben afgegeven.

Nieuw melkseizoen

Het nieuw melkseizoen is op 1 juli begonnen. Na de dramatische val van de melkprijzen aan het eind van afgelopen melkseizoen blijkt dat Australisch grootste melkverwerker Murray Goulburn met de slechtste verwachtingen aan het nieuwe seizoen begint.

De verwachte melkprijs is significant lager dan die van de concurrentie. Dit komt deels doordat MG het ondersteuningsprogramma Milk Supply Support Package heeft. De kosten van dat programma wordt de komende drie jaar verwerkt in de melkprijs van MG.

Op of onder de prijs

Nu de verwachte melkprijzen bekend zijn, blijkt dat alle melkveehouders die leveren aan genoemde melkverwerkers het komende melkseizoen op of onder de kostprijs moeten produceren.

Deze wordt door koepelorganisatie Dairy Australia geschat op een bedrag tussen de 5 en 5,50 dollar per kg milksolids.

Omgerekend 24 cent

Bij 4,30 procent vet en 3,40 procent eiwit komt dit melkprijs grofweg neer op ruim 24 eurocent per kilo melk.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer