Meer+bewustwording+nodig+tegen+verzilting
Nieuws
© Greenport NHN

Meer bewustwording nodig tegen verzilting

Studenten van Wageningen UR hebben woensdag in het Clusius College in Hoorn het rapport 'Te zout wordt het niet gegeten' aangeboden aan het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Voorafgaand gaven ze hun bevindingen op het economische risico van verzilting voor de agrarische sector. Vergroting van de bewustwording over goed zoetwaterbeheer is een van de belangrijkste aanbevelingen uit het onderzoek.

Teamverband

De studenten maken deel uit van het Academic Consultancy Training-traject, waarbij ze – elk vanuit een eigen studierichting – in de dagelijkse praktijk onderzoek uitvoeren en tegelijkertijd ervaring opdoen met het werken in teamverband en het werken voor een opdrachtgever.

Op deze manier wordt relevante informatie verzameld en maken jonge hoogopgeleide mensen kennis met de agrarische sector in de regio. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van GreenPort Noord-Holland Noord en LTO Noord.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  26° / 17°
  60 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer