Drones+testen+op+oud+vliegveld+Valkenburg
Nieuws
© Unmanned Valley

Drones testen op oud vliegveld Valkenburg

Een coalitie van industriële partijen, universiteiten en publieke partijen heeft maandag 20 juni partijen het bidbook 'Unmanned Valley Valkenburg' overhandigd aan gedeputeerde Adri Bom-Lemstra van Zuid-Holland.

Het bidbook geeft mogelijkheden aan voor de ontwikkeling van een testlocatie op het voormalig vliegveld Valkenburg voor de industrie, de academische wereld en de overheid om nieuwe drone technologie te kunnen ontwikkelen.

Ook binnen de land- en tuinbouw bestaat veel interesse voor de inzet van drones bij de teelt van gewassen.

Ideaal

De locatie Valkenburg is om meerdere redenen ideaal. Valkenburg biedt de unieke mogelijkheid om buiten de visuele waarneming van de piloot te kunnen testen boven de Noordzee.

Het voormalig vliegveld ligt op 30 minuten afstand van toonaangevende onderzoeksinstituten zoals TU Delft, Universiteit Leiden, European Space Research and Technology Centre (ESTEC) en vele drone technologiebedrijven.

Bereikbaar

Valkenburg is daarnaast gemakkelijk bereikbaar voor internationale partijen door de nabijheid van Schiphol en Rotterdam-The Hague Airport. De overhandiging van het bidbook vond plaats tijdens het InnovationQuarter Jaarevent in Valkenburg.

Ook de Katwijkse wethouder Klaas-Jan van der Bent kreeg een exemplaar uit handen van Hester Bijl, decaan Lucht- en Ruimtevaart bij de TU Delft, en Prins Pieter-Christiaan van Oranje.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
 • Woensdag
  17° / 6°
  20 %
 • Donderdag
  17° / 6°
  70 %
Meer weer